Mezőkovácsházi Hunyadi János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Dél-Békés

5800 Mezőkovácsháza Sármezey Endre u. 63

Békéscsabai

Tankerületi Központ

NYITVATARTÁS

 

Általános Iskola és Gimnázium

hétfő - péntek         6:00 - 20:00

 

Kollégium

vasárnap               17:00 -

hétfő - csütörtök   12:30 - 07:30

péntek                    11:30 - 15:30

 

Iskolánk Facebook oldala

Köszöntő

Tisztelt Látogató! Kedves Szülők! Kedves Tanítványok!

„Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája” – ennek szellemében köszöntöm Önöket intézményünk honlapján.

 

Szent-Györgyi Albert szavai semmikor nem voltak annyira aktuálisak, mint mai korunk társadalmában, s kiemeltképp a ma oktatási rendszerében.

 Amikor tanítványaikra tekintünk, a jövőbe nézünk. Magunkon érezzük a hivatástudatot, a szülői ház bizalmát, s egyben a felelősséget tanulóink jövőjéért.

Gimnáziumunk múltja, kötelez bennünket arra, hogy hagyományaink és elveink mentén emberséggel, őszinte odafordulással, egy bizalommal teljes légkört teremtsünk, hogy gyermekeinket, tanítványainkat felkészítsük tudásban, szellemben egyaránt az életre, a középiskolai éveket követő létre.

Az eltelt évek alatt a sokat megélt alma mater töretlenül büszke falai, számos kiváló szakembert

adtak társadalmunknak - orvosok, jogászok, mérnökök, tanárok, színművészek,  tudományokban jártas vagy szakmájukban kiváló szakemberek szereztek és szereznek a mai napig értékálló tudást, s ezzel együtt emberséget e falak között.

Az intézmény pedagógusaival, munkatársaival mind azon dolgozunk közösen, hogy az eltelt évtizedek alatt felhalmozódott tudást és szakmai tapasztalatot a tanítványaink fejlődésének szolgálatába állítsuk, gimnáziumunk tradícióit megőrizzük és nagy elődeinkhez méltó módon ápoljuk, gazdagítsuk és legjobb tudásunk szerint fejlesszük, építsük, szépítsük közös otthonunkat, a Hunyadi várát.

A Mezőkovácsházi Állami Általános Gimnázium 1952-ben nyitotta meg kapuit egy osztállyal, 48 tanulóval Tóth Lajos igazgató irányítása alatt, akkor még az 1. számú Általános Iskola Árpád utcai épületében.

Majd 1957. november 24-én költözött gimnáziumunk mai székhelyére.

Gimnáziumunk mára Akkreditált Kiváló Tehetségpont, ICDL vizsgaközpont, EUROEXAM nyelvvizsgahely, a Magyar Vöröskereszt és az Oktatási Hivatal Bázisiskolája, a Budapesti Táncművészeti Egyetem Partnerintézménye, a Honvédkadét program intézménye.

A kilencedik évfolyamon év elején elkezdődik a Gimnáziumi Tehetséggondozó Programba való beválogatás dr. Balogh László a Debreceni Egyetem Pedagógiai - Pszichológiai Tanszékének professzora, a pszichológia tudományok kandidátusa által kidolgozott rendszer szerint, tudományosan megalapozott mérésekkel a tehetségek beazonosítása intellektuális és művészeti tehetségterületen egyaránt a gimnáziumi korosztály számára.

A gimnáziumunk tanulmányi területei általános gimnáziumi, angol, művészeti és honvédelmi specializációs területeken értékálló tudást közvetítenek tanítványaink felé, amelyet az intézmény megyei és regionális tekintetben is egyedülálló informatikai felszereltsége segít.

Az inkluzív középfokú oktatás megvalósításához rendelkezésre állnak az oktatás tárgyi eszközei, ezzel együtt az alapfokú művészetoktatáshoz szükséges hangszerek megfelelő számban, a helyiségek megfelelő felszereltséggel és bútorzattal a jogszabályi előírásoknak megfelelően. Egy belső és egy külső szabadtéri kőszínpad segíti a drámapedagógia élményközpontú oktatását.

Az intézmény biológia, fizikai és kémiai laboratóriummal, művészeti, tánc valamint ének-zene szaktanteremmel, valamint egy multifunkcionális konferencia teremmel rendelkezik. A mindennapos testnevelés oktatásának feltételei adottak, lelátóval kibővített sportcsarnok, valamint kosárlabdapályával kialakított futópálya egészíti ki az intézmény infrastruktúráját. A kiválóra minősített művészetoktatás tevékenységét korszerű modern felszereltségű stúdió támogatja.

A kollégium, helyi védelem alatt álló épület a város központjában, a zöld övezett mellett fogadja a tanulókat. Korszerű infokommunikációs felszereltség, közösségi tér, multifunkcionális tanulási színtér, több munkaállomással rendelkező informatika terem biztosítja a kollégiumi tanulók számára a megfelelő környezetet a tanítási órákra történő felkészüléshez. A családiasság jegyében, otthonos környezetben biztosítja a kollégiumi ellátást kettő, négy, hat illetve nyolc fős hálótermeiben.

A Hunyadi egy szeretettel teli, és erős közösséget formál falai között. Ahol az emberségen, egymás tiszteletén alapuló, gondoskodó otthon, kiváló tudásvár vár rátok, s amelynek bástyái ti vagytok kedves Tanítványaink.

Kívánom, hogy találjátok meg a helyeteket, az utatokat, a jövőtök felé vezető hídon, itt a Hunyadi János Gimnázium alma materében.

Havancsák Piroska

igazgató

HAT-14-02-0047

HAT-14-03-0029

HAT-15-06-0019

HAT-15-07-0050

HAT-18-02-0253

HAT-18-02-0259

HAT-19-01-0623

HAT-KP-1-2022-1 -001522-VAL-ELS001

NTP-MŰV-18-0076

NTP-MTTD-18-0096